Боклука на бъдещето – скрап коли

Всеки днес дори малките деца знаят, за какво служат жълти, зелени и сини контейнери и това е похвално, но оказва се, че много не са на ясно със скрап индустрията и нейните ползи.

Звучи почти като на шега, но няма нищо странно в това да се спрем малко по обстойно на въпроса, давайки и търсейки мнението на обикновения човек. Той от своя страна е онзи, който кара стара кола от преди 30 години и той е онзи, който дори не се замисля, колко много вреди с действията си на околната среда.

И след като в настоящия модерен век, знаем какво е рециклиране, било то на пластмаси или хартия, то няма как да пропуснем най-важния сектор преработване и рециклиране на метали.

Защо е важно рециклиране на коли?

Рециклиране на метали, както и всяко друго рециклиране, прави градовете ни по-чисти, въздуха в атмосферата не толкова вреден и опасен, а планетата ни като цяло по-добро място за живеене.

Кое наричаме боклук?

Боклука са всички онези разградим и не разградим отпадъци, а когато старата кола за пореден път ни остави насред пътя, то тя не е ли „боклук“?! За този боклук обаче има един друг подход на изхвърляне и това е предаване на коли за скрап.

Коли за скрап – златната мина не е бездънна и все ще дойде и вашият ред да се отървете от непотребната, стара, съсипана, ръждясала или ударена кола. Да обаче наричайки я с всички тези сравнения и епитети, няма как да не оценим, че тя самата ще е вашата „златна мина“. С предаване на колата за скрап вие ще припечелите и някой лев.

Картинката е мръсна – да, когато погледнем през балкона и на паркинга видим толкова много стари автомобили, които зиме, лято, в студ и пек не помръдват от паркингите. Ето, за тези коли говорим е време да бъдат предадени на скрап.

Всичко обаче е въпрос на добра воля. И ако тази тема поне малко е събудила съвестта и отговорността у вас, то може би е време да потърсите фирма по изкупуване на коли за скрап.